~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Thursday, December 29, 2005

Vis man varnar för magiker

Under julhelgen har jag piskat arkivarieträlarna till att bringa ordning och reda i Gycklargrvppens enorma bibliotek. Många gamla fina skrifter kom fram under det digra arbetet. Jag har ägnat flera dagar åt att garva läppen av mig åt Tacitvs gamla fina skildringar av dåtidens Evropa. Vi fann också, något förvånande, en hel bibba gamla chronicae författade av den vise mannen på Kvngsholmen, Andres Lokko. Så här skrev han om charmiga svartkonstnärer redan 1296. Läs och begrvnda innan ni köper biljetter till nästa trolldomsindränkta taskspelarshow av Carl Einar Häckner, eller, ännv värre, Joe Labero.

Ähr det något man aldrig blir förlåten är thät en bakgrvnd som magicer, som trollkarl, som Carl Einar Häckner.
Två och en half miljon svear och götar se Häckner speela mot Thomas von Brömssen i "Herbert och Robert" varje väkka. Men jag komma aldrig kunna skåda Häckner vtan att taenka på honom som thän-där-trollkarlen-som-alla-tyckte-var-så-charmig.
Trollkarlar och andra svartkonstnärer i Satans tjänst äro aldrig charmiga. Trollkarlar kan ikke tas på allvar, skrattet fastna i halsen, jag börja fnissa af helt fel anledningar och sitta där skakandes på hvwvdet.
För trollkarlar, charmiga eller ej, går bort. Thät är ju en gammal regel som helt och hållet saknar vndantag, thän gälla givetvis okkså mimare och visrökkare.
Så om en charmig trollkarl sjunger visrock med ett band så handlar thät inte ens om att inte kunna ta honom på allvar, det handlar om att vägra, thät handla om en bojkott lika självklar som avståndstagandet av fransk rökk och franska viner.


Väl skrivet och närmast clairvoyant. Magiker måste bekämpas. Annars blir samhället fördärvat av ännu en Joe Labero-show som förmedlar satanismens dystra bvdskap för den stora lättledda pöbeln. Gycklarmössan av för den vise Andres af Kvngsholmen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home