~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Sunday, December 18, 2005

Veckans kjoltyg

Veckan var god och haelgen särdeles förträfflig. I gröna pantalonger har Gycklargrvppen glidit genom livets gräddfil ännu en liten bit närmare domedagen.
Och vad sätt att avsluta en god vecka kan vara bättre än att uppvisa ett hett (givetvis föredömligt påklätt) KJOLTYG för hela den wärldsomspännande wäven? På bilden ser ni en av Gycklargrvppens otaliga sköldmöer men i aktion på dansgolvet istället för på ett slagfält dränkt i ogudaktigas blod. Notera hennes berömliga underbyxor, senaste mode från sultanatet i Mindre asien. De kallas tydligen mamelucker efter folket som uppfann dem (ni minns kanske skärmytslingar med detta folkslag under folkvandringstiden då bl a goterna hade den goda smaken att nedkämpa dekadensen i Rom!). Skodonen är något urringade, men inte tillräckligt vulgära för att kunna kallas slampiga och därmed platsa på hedonismens ogudaktiga tempel i Holmiensis, Berns' Salonger, ett tempel där det går trettio månglare på dussinet och människorna visar upp hud för att bli bjudna på vin av slemma köpmän och allsköns vnderliga pvlver fördas genom näsor inne på avträdet. Nåväl, nu är det sabbat och inte ska väl vi gnälla på sakernas tillstånd, utan låt oss istället njuta av porträttet här intill. Keltisk floddans åt folket!

Post Scriptvm: Vi har fått brev hit angående Veckans kjoltyg. Bland annat har några av skrifvarna frågat om vi känner till begreppet "runkabilitet". Det gör vi ICKE. Något sådant ord finns inte vpptecknat under medeltiden.

1 Comments:

Anonymous Sune fiisk said...

HUGA!!!!


Huru skola en normal och anständig människa kunna hålla händerna på vadmalstäcket efter att ha skådat detta?

Bara omnämnandet av ordet -nderb-xor får håret i röfven att resa sig, best att hasa ned till månglaren Norbergs passionsdödande nuna för en afkylning....

10:20 AM  

Post a Comment

<< Home