~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Tuesday, December 13, 2005

And the Harald Hårfager Memorial Trophy goes to...

Japp, det är återigen dags för Gycklargrvppen att premiera de som slår ett hårt slag för det redan så slagkraftiga medeltida hårmodet. Borgar, korståg och tornérspel i all ära, men medeltida hårstyling och -vård är THE SHIT! Och ära de som äras bör. Gycklargrvppens jvry är enig. Veckans Harald Hårfager-trofé går till... den ovtröttlige liberalnarren Johan Norberg!
Här sätter ni trogna gycklargrvppengroupies förmodligen mjöden i halsen och greppar efter stridsyxan.
Och det gör ni förvisso rätt i, bröder och systrar. Liberaler har ingenting i 1300-talet att göra. Liberaler tror på människoans fria vilja och förnekar därmed hela idén med att skaparen har en masterplan. Liberaler och andra gvdsförnekare bör därför löpa gatlopp sju dagar i veckan, alternativt skickas till slvtförvar i lämplig fängelsehåla.
Men, kära läsare av Gycklargrvppen, chilla ett litet tag till. Läg i från er stridsyxan för en kort minvt. Vi har bara premierat Johan Norbergs frisyr. Icke hans gärningar med bläckpenna och pergament.
Vi på Gycklargrvppen vet lika väl som ni att vore det så att världen regerades av Johan och hans likar så skulle ett slags Mammons vilda anarki råda, med fri handel(!) utan regvlationer (!!) för alla slags varor och tjänster (!!!) över alla gränser (!!!!) och därtill, som en följd, ett slags självförverkligandets tyranni där alla människor löses från sin tilldelade skråtillhörighet (!!!!!) och tvingas leva i en tillvaro som styrs av "marknadens krafter" utan överinseende av kungar, feodalherrar eller påvar(!!!!!!!!). I en sådan värld skvlle plakatmålare, rabattkvpongsstrateger och taskspelare styra samhället i det fördolda, medan alla andra människor, trälar som kardinaler, skulle hvka under köpenskapens diktatvr, vtan att ha något att sätta emot. Köpenskap, mina vänner, det ägnar man sig åt i ett för ändamålet inrättat stånd. Resten av mänskligheten måste brvka jorden, kriga och regera eller verkställa Gvds ord. Annars blir vi alla köpmän och prostitverade på samma gång, och vem ska då sätta rovor på bordet, skicka avlatsbrev och knacka in kättarnas skallar? Va? Vavava?
Nä jvst det.
Johan Norberg må framföra samhällsfarliga åsikter i hans vndermåligt författade litteratvr (skriften "Till världskapitalismens försvar" används enbart till att torka gycklargrvvppens håriga rövar) — men ingenting kan faktiskt ändra på faktvmet att hans frisyr är exemplarisk. Vi menar, titta på karln! Maken till välborstat bakåtstrvken väpnarpage har inte setts till sedan det andra korstågets glada dagar! Norbergs välmående kalufs får oss att bara vilja slå oss ned på närmsta daggbestänkta hed, ta fram skalmejan och prisa skapelsens härlighet över några krvs bvrgvndiskt vin och ett helstekt vildsvin. Man kan faktiskt bara gapa i åsynen av Norbergs blonda medeltidssvall. Johan Norberg, om dv läser detta: Gycklargrvppen önskar god bättring till dina litterära alster... medan vi djvpt avundas ditt perfekta hår! Må dina skrifter låsas in i Index, Vatikanens välmatade soprvm för gvdsförnekande litteratur, men ve den lus som beträder dina vindlande hårslingor! Och Johan, glöm aldrig: Det är aldrig försent att byta in liberalism mot feodalism. Du kommer kanske att först tvingas till gatlopp, stegling och tagelskjorta på stan, men hej — det är det värt för att få anträda den rätta vägen.

Andra bloggar om: , , ,

9 Comments:

Blogger Mia Sand said...

Fy satan vilken schysst blogg. Så surrealistisk men ändå så mitt i prick. Ungefär som Göran Greider, när jag tänker efter.

11:42 PM  
Blogger Caesar Colonii said...

Göran Greider var en runner-up i kampen om den perfekta medeltidsfrippan!

12:10 AM  
Blogger Anders Borg said...

Fantastiskt. Obetalbart. Må edra synder väga lätt i vågskålen på den Sista Dagen, och må ni vara gudsfruktiga furstar under hela 1000-årsriket!

9:52 AM  
Anonymous danvs said...

En värdig vinnare.

10:50 AM  
Blogger Caesar Colonii said...

This comment has been removed by a blog administrator.

11:18 AM  
Anonymous Kvngens man said...

Förste rvnner up: Lutbarden Janne Schaffer. Frodigt tagel som varken tidens tand eller fältskärens saxar rätt på.

8:07 PM  
Anonymous Andreas Ribbefjord said...

Det är sannerligen en välljudande lyra ni äger. Hårresande medslitande! Förbenat lockande!

8:49 PM  
Blogger student #2 said...

Detta var ta mig fan det bästa jag läst sen jag konfirmerades!

1:00 AM  
Blogger självantändning (fp/lib) said...

Tråkigt att upprepa vad som redans sagts, men det här var lysande! Tack för många leenden denna annars oroväckande dag - mindre än 24 timmar - när självpåtända (autoerotiska?) liberaler som Norberg snart kan komma att få än mer inflytande

Gyckla på!!
http://sjalvantandning-fp.blogspot.com/
Ett slag mot Liberalt HYCKLANDE

2:52 PM  

Post a Comment

<< Home