~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Wednesday, September 13, 2006

Sexv DödarNu äro det så gott som befvisat, det vi på Gycklargrvppen så länge varnat för. Kärleken är ingen lek, det är ett spel med döden! Åtminstone om man tillåter sig onämnbara perversiteter och andra dödssynder. Som alltid är avhållsamhet allra bäst, så länge det inte röra sig om strikt barnalstring eller förlustelser under häradståg i Herrens namn (då dessa annars fördömliga handlingar ibland kan vara nödvändiga för styrkornas moral).

Det är som den allsmäktige förkunnat:
Om en kroppsdel eller lem förleder dig, hugg av den!

(I värsta fall verkar han ju i och för sig själv ta hand om den sakven!)


Andra bloggar om: , , ,

3 Comments:

Anonymous Olivia said...

Hej. Kul blogg. Men om ni nu ska köra med ett arkaiserande språk kan ni väl i alla fall försöka vara korrekta. Äro, röra sig om etc är pluralformer och kan inte användas på subjektet det.
Just for your info.

10:19 PM  
Blogger Caesar Colonii said...

Dv är säkert en sådan Jäwvl som okkså säiger "Besserwissern" i ställeth för "Besserwisser" okkså! Må himlen falla ner på dig!

5:55 PM  
Blogger Bockstensmannen said...

Arkaiserad kan dv wara siälw, Olivia! Här på Gycklargrvppen giäller helth egna stawningsregler. Haer är en crash covrsen:

I. Jv högre stånd eller grad aw adlighet, desto mer frihet i stawning och grammatik

II. V är enklare att rista än U. V kan anwändas när man känner för det.

III. Läspljud är fränt.

IV. Latinanwändning är lite som att sprinkla tabasco öwer en omelett. Nv tror dv säkert att tabasco är något somo kom från nya wärlden på 1800-taleth. Fel! Jäst pepparsås har anwänts i södra Evropa sedan antiken. På samma sätth förhåller det sig med fisksås, som inte kom från bortre Asien vnder 1990-talet, vtan framställdes i stora garumfabriker i hela medelhawsområdet vnder antiken. Inte för att wi bryr oss om anticen, men wi gillar ett sammanhållet katolskt Evropa.

6:06 PM  

Post a Comment

<< Home