~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Sunday, January 28, 2007

Gycklargrvppen går på Elle-galan

Ii frethags korade Chronica Elle de tappraste af skrädderikonstens riddare på ett trivsamth gästabvd i Grand Hotel på Blasie holme i Stockholm. Thet war livath wæerre! Gycklargrvppen war där och blvndade gifetviis hårth för att slippa bevittna de syndiga häxkonster i disciplinerna "glamovr" och "bvrlesqve" som den Krakaklädda Dita von Teese bjöd på. Dock waar vååra korpglvggar öppna när wi docvmentherade de mesth medelthida af gästerna på Elles stora gästabvd. Skåden!

Härligth ath se äfen hobbitar/Frodo-wannabes repræsentherade i eth fashionsammanhang som dettha!

Wi noterar glatt atth Mäster Mvsse Hasselwall aspirerar på priset för bästa 1300-talskompatibla byfånelugg. Mäster Mvsse är skolad i konsten att gå holmgångar med enbarth nävar occh fötter, så wii hoppas att han ickje läser dettha och vredgas på oss. Wi noterar ock att hans vapendragare (t.h i bild) har den senaste tageltunikan med ornament inspirerade från Thät Helga Land i östern. Men war siutton är blygdkapslarna, poikar? Stod deth kanskje inthe "gala" på edra inbjvdninghar?

Hallåå! Ostrogotherna ringde fråån folkvandringstiden och wille ha sina drottningar tillbaka!

Rovriddarflinten med thet långa sidhåret var representerat, här combinerad medh ett nogsamth stylath skägg i klassisk rockklvbbsvätte-tradition som wi med glädjie minnas från nätter på Jvnk Yard i Birkastan på 1290-taleth. Cvoolth! Jvnkern till höger werkar doch ha hamnath i fel tidsålder. Tror dv att en glansig framtidskavaj fvnkar som svbstitvt för en äkta ringbrynja, eller?? Giöör om, giöör rætth!

Ingefärsmarinerad lax, rootfrvkter, spett med kött, ostar, vaktelägg och öppna tappar på vintvnnorna. Men var fæen är drifvorna med helstectha ortolansparvar??!!

Flæmth! Æn swarthkonstnärinna i tidstypisk fashionsärk hade wandrath hela thän långa wägen från svartalvernas mörka skog till Blasie holme i Stockholm (stråtrövarna flydde i fasa!). Här kiöör Dame Maria de Ben Saad thän classisca "onda ögath"-rvtinen. *korstecken*

Post Scriptvm: Bilderna har räfvats från tidninghen Elles wäw. De skola dock lämnas tillbaka så småningom.

Andra bloggar om: , , , , ...

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Men vad är det med er? Lyckades ni inte fånga Efva Attlings korta klännning i chainmail-stil? http://www.elle.se/filearchive/thumbs/18064-299x478pxls.jpg
/upprörd skattebetalare

5:36 PM  
Blogger Hildegard i Bingen said...

jo men wi slogh fromt ner ögonen naer hon gick förbvi - hon hade ju glömtt bådhe hosor och kjortel.
bra atth du betalar skatt ordenthligt. guds frid.

8:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Inget att slåå ner ögonen för. Hon bär jv sin ringbrynja som en riktig karl.

1:00 AM  
Blogger jacobsteel said...

bjödes icke en smvla magert med kandelabrarna? mörkmän! öfver de döda fiskarna trona jv blott bart enstaka vaxljvs?

vaba? stå gillesvärden för ruinens brant?

10:24 PM  

Post a Comment

<< Home