~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Monday, November 20, 2006

Årets pest är här (igen)

War dag så häär åhrs måste någon aw Gycklargrvppens medarbetare daglighen lämna sin skriwpvlpeth för att skynda till barnhagen, där de små liwen tydligen drabbaths aw wår tidsföljetångspest, den ökända och frvktade Winterkräksjvkan (war det förresten icke wid den här tiden förra åhret som alla frvktade fjäderfä sjvkan, som skvlle komma hit från rikena bortom Sidenwägen??). Och de små liwen i i barnhagen, de är små krälande smitthärdar så här års, lite som råttorna som wia båtar spred Digerdöden på det glamorösa 1300-taleth. Warning för barn, de smittar när de hostar ocg spottar phlegm på oss!
Men deth finns sätth att klara sig vndan Winterkräksjvkan. Klipp vt och spara, gott folk, här kommer några vniversella tips:

Tips ett är att ha en ren själ. Onanera inte, hoppa inte över skaklarna, hav inte begärelse till din nästes hus och hustru (om du inte är präst eller adel, ty de har sina skäl), se till att vara nybiktad.

Tips två är att smörja in sig med nåt läbbigt.

Tips tre är att endast klä sig i tagelskjorta och dra åt repet alldeles för hårt kring midjan så att det gör ont.

Tips fyra är att be till Herren.

Tips fem är att fortsätta att be till Herren.

Tips sex är att be ännu lite extra till Herren.

Tips sju är att icke vidröra orena barn, hur frestande det än kan vara.

Tips åtta är att påminna sig om att inte likt ungdomarna i Boccaccios "Decamerone" egga varandra med snuskiga berättelser där man sitter inspärrad från omvärlden.

Tips nio är att det åtminstone inte skadar att (efter att ha piskat barnen en smvla) piska sin egen rygg med sträva svinhår.

Thionde och sista tipset är att anställa en hvshållsnära träl som handskas med barnen.


Andra bloggar om: , , , ...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home