~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Saturday, January 20, 2007

Ett medelthida ögonblick i framtidens SoFo

Igåår kväll, fredag innan löningsfredag, gaf siigh delar afv Gycklargrvppen vt i SoFom det områdhe af Södra Malmen som är beläget öster om Giöthagathan och söder om Folkvngagathan (warför de trilska och intrigerade folkvngarna har förähraths med en egen gatha öwergåår vårt försthånd). Wi åth på den sidenvägsinspirerade krogen "En fvl och gvl", där privilegiebrefet för vtskänkning av vin och mjöd dragiths in. Men födan waar god, en soppa med klimp, nvdlar och ingefära mätthade goodt i bvken. Sedan en korth wandring till mvsiksällskapeth Vgglan, men där whar fvllth. Så försynen såg istælleth till att wi, delar af Gycklargrvppen, hamnade på gambla Pet Sovnds bar, där wi balnd andra medlemmar af bloggareskrået såg den så kallade Skräpgycklaren. Han såg vt som SoFo-bor brvkar, med halvlång medeltidsfrisyr och skinnsärk. Men dettha war icke kväldens höijpvnkth, alls icke, för efter korth stvnd inträdde på Gambla Pet Sovnds Bar, nvmera kallat "Snottys", ett frventimber i medelåldern, som trängde sig gienom massan med stor brådska. I hennes spår följde en stark och omisskännlig aroma som hwaar såsom en fvlashback till deth gambla Stockholm som deth doftadhe vnder Erik af Pommerns dagar. Det waar en riik arom af övermoden ost, härsket fett och inte minst dynga som lagraths länge i rännstenen! Weem war denna kvinna som spred sådanth medeltidha och mustigth gemüt mitt i den framtidha SoFo-natten? Wi, delar af Gycklargrvppen, drabbades af en släng afv nostalgia och mindes tårögth wilken lefvande och doftande stad Holmia waar innan allth moderniserades och sköljdes med Caffe Latte. Wi swor blodsed på att inom koorth påbörja arbethet på den fotobok af medeltida stockholmskth gatvliv som wi kommer atth kalla "Back in the days". Kanske blir deth en bok med vadmalsklädda fashionistas med etth ark "luktisar" till, för att alla skall fåå then fvlla bilden af medeltida gatvmys.

Apropos ingenthing hafver wi vppdaterat wår länkrvlla. Nyytillskotthen är Alain Finkiels krautrockblogg som förmedlar spännande mvsic från framtidhen, samt den vnderhållande bloggan "Iagh mötthe Dick Harrison..." för atth hylla de som hyllar Dick Harrison. Bonvs: Stationsvakt har hwisst postat ett Dick Harrison-skiägg! Vnderbarrth!

5 Comments:

Blogger David said...

Jävla gycklare, jag är er på spåren, för eller senare kommer jag luska ut vilka ni är! Även ni kände alltså odören som spred sig på snottys, det lustiga är att det började i samma veva som min brorsa kom dit, jag anklagade honom tom för att vara skyldig till doften genom dålig munhygien, haha.

2:45 PM  
Blogger Caesar Colonii said...

Ingen bliir gladare än wii om medeltida mvnhygien och liknande dofter gör sitth återinträde i SöFo vnder 2007!

3:00 PM  
Blogger Ytspänning said...

Teorin vid vårt bord var att det var i väskan kvarglömd barnblöja producerad av ett barn som ätit blåbär.
Jag antar att det trots allt inte var ni som kom med den lysande idén att hålla dörren på vid gavel utan att fråga personerna som satt vid just denna dörr om de föredrog att frysa öronen av sig framför att lukta nosen i bitar?

11:49 PM  
Anonymous Gycklargrvppen said...

I wadmal fryser man ickje.

3:52 PM  
Anonymous Jenny said...

Hvi, den må ha underlig näsa som kvarglömmer en sådan stinkande barnblöja i kassen. Kan det inte istället vara så, att hon själv var grovt fecesinkontinent? Jag tyckte, från mitt håll, att hon såg både nödig och betryckt ut.

11:05 AM  

Post a Comment

<< Home