~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Wednesday, November 08, 2006

Gycklargrvppen kommer vt (eller: "Gay Ljvngberg - Clown, Komiker, Trollkarl, Konferencier och Gycklarpromotor)I den folkliga vnderhållningsbranschen, där äwen Gycklargrvppen (med "V") är verksam, är konkvrrensen som bekant lika mördande som ett medeltida gästabvd i Nyköping. Men deth betyder inte att wi hatar warandra, wi gycklare.

Twärtom.

Alla de dvktiga och dvgliga gycklare där vte, de som war dag nöter wägarna för att bjvda popvlasen på några garw, de skall förses med de props och den cred de så wäl förthiänar. Deth är sannerligen ett hårt wärw att roa. Och de som sliter i sitt anletes swett, de skall belönas. Idag tänker Gycklargrvppen ge ära, solsken och vppmärksamhet till en aw Swärijes allra flitigaste vnderhållare. Japp, wi pratar förstås om Gay Ljvngberg. Clown, Komiker, Trollkarl, Konferencier , inte minst, Gycklarpromotor.

På Gay Ljvngbergs wäwsida står att läsa att Gay Ljvngberg är en av Sveriges mest anlitade artister i sin genre, med mer än 4000 föreställningar bakom sig. Ödmjvkt påpekar han också att han, Gay Ljvngberg, erbjuder ett gott skratt, en rolig halvtimme och professionell service. Gay Ljvngberg är en internationell artist, då han har gästsspelat i alla Sveriges län samt i Danmark, Norge, Holland, Belgien, England, Irland och Wales.

Gay Ljungberg uppträder alltså i hela Sverige. Vid flera föreställningar i samma region tillkommer inga resekostnader.

Gay Ljvngberg vppträder ofta som clown, vnder artistnamnet Clownen Gajetti (tidigare, enligt vår vetskap, även vnder namnet "Clownen Gay"). Så här presenterar Gay Ljvngberg karaktären Clownen Gajetti: Clownen Gajetti har underhållit barn sedan 1982. Clownen Gajetti utstrålar värme och respekt för barnen, men han hittar på bus och upptåg och vänder ofta uppochner på vår invanda värld. Om man så önskar, så kan man av Gay Ljvngberg beställa den särskilda föreställningen "Barnens Cirkus med Clownen Gajetti". Wi ber att åter få citera herr G Ljvngberg: Formatet för föreställningen är en impromptu cirkusföreställning där fem barn ur publiken får vara med och uppträda. De får roliga cirkuskostymer och till sin egen förvåning gör de stor succé som lindansare, illusionister, utbrytarkund och ballongkonstnär! Interaktiv föreställning med hög feel-good factor! Clownen Gajetti har för öwrigt framträtt med Clownen Manne wid ett flertal tillfällen.

Gycklaren Gay Ljvngberg är äwen hiärnan bakom det vnika konceptet "Comedy Magic", som är kontaktunderhållning, när den är som bäst. Roliga och spännande situationer med nerv och tempo. Passar utmärkt till kaffet! Lika vnikt torde formatet "Sagoteater", en annan av G (som i "Gay") Ljvngbergs vppfinningar, wara. Under åren 1995-2004 spelade Gay Ljungberg varje år en sagofars på aktivitetsparken Himleriket utanför Varberg. Det är klassiska sagor som omarbetats till fartfylld fars.

Men om man bara will ha sig lite gyckel, wad göra man då, vndrar ni nv kanske? Jo, äwen det ordnar Gay Ljvngberg! Jag ber att åter få citera: Medeltida Gycklare är en föreställning som anpassas efter kundens budget och behov. Gycklaregruppen består av 2-6 professionella artister med minst 10 år i yrket. Det innebär att programmet präglas av erfarenhet och proffesionalism. Programmet med 2 personer är av högsta klass och när vi bygger ut gruppen med fler medlemmar blir föreställningen naturligtvis större och fylligare. Den brokiga och burleska truppen består av gycklare, magiker, jonglör, eldslukare, klok gumma m fl i tidstypiska och fantasieggande medeltidskostymer och en dansande björn (som liknar en stor leksaksbjörn!)
Föreställningen kan antingen spelas som EN föreställning för hela publiken på en gång eller så uppträder artisterna som kringvandrande gycklare som gör flera kortare föreställningar på olika platser i lokalen. Vi är tillgängliga under hela arrangemanget och kan förutom våra föreställningar hjälpa till med att hälsa gästerna välkomna, vara vägvisare, ta hand om ytterkläder, servera drycker mm.
Föreställningen innehåller t ex magi, jonglering, eldslukning, dansande björn, knivkasning (falsk) mot kvällens värd allt i en atmosfär av komedi och humor.
Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet av liknande arrangemang och kan ge tips om menyn, var man beställer keramikkrus med logotype, träskedar med namn mm.


Ock inte noog med deth! Gay Ljvngberg är också en flitig debattör på Nordisk Magiskt Klotterplank på Internet med genomtänkta synpunkter på mycket inom underhållning och trolleri. Han har också medverkat till att skattefogdens ämbetswerk ändrat tolkningen av momsskattereglerna för artister! Japp, han har fått siälwaste Riksskatteverket att inse att clowner och trollkarlar normalt framför konstnärliga verk enligt definitionen av sådana framföranden i lagen om vpphovsrätt!

Som om detta inte skulle vara nog så köpte, iståndsatte och omprofilerade Gay och hans hvstrv Birgitta 1994 "Leklandet Himleriket", en mil söder om Varberg. De sålde parken hösten 2004 till ett storbolag i nöjesbranschen och hade under de 11 år de ansvarat för parken producerat inte mindre än 22 olika cirkusföreställningar, 19 sagoteaterföreställningar plus den naturvetenskapligt inriktade trolleriföreställningen Science Circus.

Gay Ljvngberg har giwetwis också en blogg.

Och som grädde på allt det här moset så är Gay Ljvngbergs frv äwen hon werksam inom wärmhiärthad show-biz. Ty så här står det på Gay Ljvngbergs hemsida: Min hustru, Birgitta Ljungberg, är en av Sveriges erfarnaste och skickligaste till att sminka barn till clowner. Hon är snabb och målar många barn per timme, samtidigt som hon ägnar varje barn uppmärksamhet och anpassar sminkningen.

Jagh förstår om ni nv jvst gapar som om jagh berättat en modern VFO-skröna för er. Men Gay Ljvngberg är en högst werklig artist som går att boka. Kolla in hemsidan, eller kontakta:

Gycklaren, Magic Marketing AB, Halmstad.

Gycklargrvppen salvterar och hvrrar för Gay Ljvngberg - Clown, Komiker, Trollkarl, Konferencier och Gycklarpromotor.

1 Comments:

Blogger Lortsverige said...

Jag älskar och vördar våra skråvänner!

3:18 PM  

Post a Comment

<< Home