~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Tuesday, October 17, 2006

Gvattis Anders Bvorg till Harald Hårfager-pviset!Så här såg det ut häromkvällen på Sjätte tunnan, när Moderaterna firade sin finaste valseger det här årtvusendet tillsammans med Gycklargvippen.
Och nej, det handlade inte om att de nu får regera Svea rike.
Vissa saker är så mycket större.

För att hylla den första medeltida budgeten i mannaminne delade Gycklargrvppen nämligen ut Harald Hårfager-priset till Moderaternas Anders Borg, mannen som kom bärande på papiren häromdagen. Vi bugar ödmjukt inför denna uppenbarelse. Hela hans stråtrövarlook, med ovårdad tofs och trollring i örat, går utmärkt ihop med partiets politik, där man tar tillbaka de skatter som tillfallit det lata folket under år av slapphänt och ogudaktigt modärnt styre. Tacka vet vi den nya tiden, när stormännen får - och får behålla – vad Gud anbefallit dem.
Men än är inte ordningen återställd, när en handelsminister tvingas avgå på grund av att hon utövar feodalism enligt en gammal fin tradition. Galenskaper, säger vi!
Anders Borgs person utstrålar att de kommande fyra åren verkligen handlar om en brandskattning eller i vart fall ett enkelt plundringskrig mot trälarna och bönderna.
Anders Borg tar det tillbaka!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home