~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Monday, December 05, 2005

Taffel

Som medeltida människa behöver man ju också få sig något till livs. Till exempel en taffel, en enkel anrättning som inte kräver någon form av tillagning eller uppvärmning. Taffeln figurerar ofta i medeltida sammanhang som på enklare värdshus. Anrättningen består av ett antal olika ingredienser. Nedan följer en lista på vad som kan ingå:

Champinjonbitar
Gurka
Hårt bröd
Leverpastej -skivor
Mjukt bröd
Morot - skivor/hel
Nötter - valfria
Ost
Russin
Rädisor
Rökt korv
Äpple (i bitar eller halvor)

Taffeln serveras med fördel till någon dryck som flädersaft, mjöd, cider eller öl. Alldeles förträffligt rätt att när man sitter på värdshuset och skrålar. Odågor som bryter taffeln skall bestraffas med stegling.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home