~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Friday, December 16, 2005

Dagens bannbvlla

Här sitter man i godan ro och bläddrar i morgonens bulletin och hoppas på en lugn dag vtan härjningståg och holmgångar. Men så slår man vpp haelgbilagan och läser spalten där Kristoffer Pippius (under en bild av sig själv med knytnäve under hakan som hemligt tecken till kätterska lärjungar)listar sina tips på gästabud och lekar i helgen... och då sätter man plötsligt ölsupan i halsen av ilska!

Pippus skriver så här: "Jag kastar ut teven om det kommer ett avsnitt till med ett finskt kollektiv med ansiktsbehåring i ett hus i skogen som gör musik av löv i This Is Our Music". Sen börjar han prisa den ogudaktigt dunkande mvsik som frambringas av välrakade ungpojkar med helfvetesmaskiner.

Det är tydligt att Pippius bildning i folklig musik från de östra provinserna är bristfällig och hädisk. Detta måste korrigeras med disciplinåtgärder.

Kristofer, nästa gång det knackar på dörren ska du inte bli förvånad om det är den hemliga vadmalspolisen som står där med bojorna redo. Och de kommer att ta dig till en plats där brödet bakas av bark, skäggen står styva och mvsiken är ett fritt flöde vr skalmejor, vevliror, säckvpipor, spilåpipor, krvmhorn och framförallt domedagsbasvner.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home