~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Sunday, December 25, 2005

Ur Sankt Nikolavs säck

Jvlafton avklarad utan större problem! Jag tar ett litet avbrott i det vppslvpna mvsicerande, eldslvkande, jonglerande, nidviseförfattande, taskspelande och allmängycklande som en sen julaftons natt alltid innebär. Sankt Nikolavs var generös i år. Här är de jvlegåvor som hamnat i min jvtesäck:

En vacker minnesskrift över Kölner-gycklandets stolta historia. Innehåller ett helt kapitel med färgglada illvstrationer handlar om det så kallade fastlagsvpproret 1187, när horder av narrar och spetälska gjorde gemensam sak i att vända stan vpp och ner vnder några hektiska vårdagar och samtidigt vppfinna vmpa-vmpa-groovet medan tvsentals barn, kvinnor, adelsmän och små pälsdjvr ofredades med hjälp av handsnidade Texas Hold'em-set och några hacky sacks. Den här skriften är ett givet komplement till Jan Gradvalls webbplats

Ett mycket smakfullt snidat ölkrvs med lock. Mycket praktiskt och en markering mot de loppbitna barbarer som dricker sin öl vr metallburkar. Vnder julaftonens kväll har vi testat krvset med följande sorter: Prippvs Blåå, Falcon Bayersk, Spendrvps Jvlbrygd, Blot-Svens hemkörda, TT 2,8%, Lapin Kulta, Budweiser, Löwenbräu, Kvng och Zeunerts. Kvng och Blot-Sven respektive Löwenbräu och Falcon Bayersk möttes i semi och sen var det rafflande final mellan Kvng och Löwenbräu som Kvng vann efter förlängning och svdden death.

Lagom tätt sittande läderhuva med flärpar. As seen in every major fashion magazine. Perfekt som ombyte när man lessnat på den svajiga bjällermössan och bara vill ha ett soft tänkartak på hjässan. Läderhuvan är hvvvdbonaden som kombinerar den ständigt packade irländske byfånens sex appeal med en sachsisk bödels auktoritet. Given succé på varje gycklarkontor som kör med "casual fridays". Funkar även på nästa offentliga stegling. Likaså på Dackefejdens efterfest. Eller varför inte bara som en hvvvdbvren brvdmagnet på nästa medeltidsvecka i Wisby.

Säckpipa. Den gode världsmvsikern och fäbodsblåsaren Ale Möller gav oss denna mycket välljudande mvsik-machinae. Tillverkad av några välsmakande getter. Känd från Falun folkmvsikfestival, Klingan i P2 och diverse juniorockulta svartmässor nere hos de pentagramtyngda nyliberalerna på Dragon Rogue-sällskapet. Tinnitvs är tecknet på äkta kärlek till mvsiken.

De senaste snabelpjucken från Prada. De kommer att bli rena sensationen tillsammans med...

...detta par färgsprakande pantalonger av absolut bästa tyska dreadsgycklarkvalitet! Herreminskapare vilken lycka det var att sprätta upp detta paket med bredsvärdet. Benkläderna är skänkta till Gycklargrvppen från polarna på den poetiska lammvllsbloggen The Jet Set Junta. Tillverkade av noppig lycra av yppersta klass. Har hela det spectrvm av färger som Gvd gav oss ögon att se, stämband att prisa och flvgsvamp för att förstå. Pantalongerna sitter som ett välspänt korvaskinn på röven. Enligt Johan nere på Beneath är de sjvkt hippa i Nueva York. Vi är mycket, mycket tacksamma för denna gåva. Tack!

Okänt föremål i tunt skinn. Vi har ingen aning om vad det här är. Det satt ett litet rim på paketet: "Kom nu håg att inte dra loss'en, när den sitter tajt på kabanossen".

2 Comments:

Anonymous Rektor Selektor said...

Va. Inga kaftaner.

7:54 PM  
Blogger Wife of Bath said...

Jag fick två lådor (!) med slöjdverktyg och ett par raggsockor. Mycket angenämt.

Typiskt karlar att inte känna igen ett knvllgummi. Efter nästa syndafall får ni föda barn banne mig.

9:13 PM  

Post a Comment

<< Home