~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Tuesday, November 28, 2006

Marie Antoinette = en helwetisk vision aw framtiden!

Ij hälgen war jag till slvth och skådade den helvfetisca, ogvdaktiga och kätterska framtiidsskildringen Marie Antoinette, regisserad av den frånskilda (!) kvinnan (!) Sofia Coppola!

Såsom wäntat wisade Coppola vpp en fjollig och förfärande fantasi om hvr kommande århundraden kan komma att te sig om allth går fel. Filmen är (trots många scener i wacker katedralsmiljö) allth annath än uppbyggligh och gvdsfrvktande. Detta är science fiction när den är som allra mest skrämmandve och wederwärdig! I Coppolas film dominerar sötebröden och det bvbblande winet och then helvetiska dunka-dunka-mvsicen! Iagh kräktes och väkjdes i biosalongen. Och warför är deth så att bilder aw framtiden alltid måste skildras med folk klädda i glansiga tyger?

För mänsklighetens bästa hoppas iagh att Coppola snarth gör both och bättring och påbörjar filmatiseringen aw Hildegard av Bingens liw. Det wore någoth det. Inget sex, men en hel massa GI-korrekt fullkornsbröd aw dinkelwete, hallucinationer aw divin kaliber och upptornande wälklingande berg aw sant gvdsfrvktig körmusic.


Andra bloggar om: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home