~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Saturday, November 25, 2006

Steve Hillage framför Hurdy Gurdy Man


Wohoo! Det är få av 1270-talets progrockare som lyckats bättre med den frihetliga medeltidsklädkoden än Steve Hillage, gycklargrvppen Gongs duglige och skönlockiga anförare! (Var kan man köpa hans fräcka tunika?) Och en låt som barden Donovans mäktiga kväde om den kringvandrande vevliraspelaren blir ju faktiskt inte sämre av att sitarklangerna bytts ut mot högmedeltida analogsynthar från instrvmentmakarna Moog och EMS. Allt som saknas är några dansande dvärgar.


Andra bloggar om: , , , , ,

5 Comments:

Blogger D.S. said...

När saknas det INTE några dansande dvärgar? (Svar: I en dansuppsättning av/med dvärgar).

11:26 AM  
Blogger dan s. said...

Jag satt just morgonmjöden i strupen. De framtidsmaskiner ni hyllar, "analogsynthar från instrvmentmakarna Moog och EMS", är allt är allt annat än "högmedeltida". Ironiskt nog inser ni inte att det är helvetesapparater som dessa som kommer sätta alla hårt arbetande vevlirespelare på fattighuset.

11:39 AM  
Blogger Bockstensmannen said...

För warje Rick Wakeman som wandra på wår jord kräws deth tvsen och åter tvsen Moog-roddare som dagh och natt arbetar i skift för att wärma vpp hans sexiga helwetesmaskiner och stämma dem, och bygga staplar och fyrtorn aw dem, sedan stämma om dem ty de hawa blitt kalla, och sedan när de är omstämda så gäller det att hålla dem warma tills Sir Rick ämnar börja spela. Det finns tvsentals arbeten för omskolade vevlirespelare i framtiden, ty de analoga synthesizerierna är icke mvsiker eller ens perfekta skapelser i sig sjäwla. Herren Robert Moog arbetar i förvnderliga wäägar.

8:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

De av oss som äga den mödosamma lyxen att traktera dylika machinae såsom Profeten V vill inflika att bockstensmannen i allra högsta grad har koll på läget! Även om denna råkar vara försedd med s.k. Tuning-knapp kan kvitta, se bara på detta klipp så förstår lekmannen nog vad jag åsyftar:

http://www.youtube.com/watch?v=qhHbx34-kGE

2:19 AM  
Blogger Bockstensmannen said...

http://www.youtube.com/watch?v=qhHbx34-kGE

och Prophet-spinetten demonstreras av en sant medeltida friserad man!

10:05 AM  

Post a Comment

<< Home