~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Friday, April 21, 2006

Gycklargrvppen diskuterar Ronnie Sandahl och hans frisyr

Caesar Colonii: Titta på den bifogade bilden. Det är kolumnisten Ronnie Sandahl. Är unge pappersriddare Ronnies frissa en medeltidsfrissa eller inte? Fetthalten är ju i alla fall ganska pre-renässans, eller vad säger ni?

Lortsverige: En sak är glädjande att se: Ronnie har studerat sina fältherrar mycket nvga. Han har den där tillknäppta minen som så många av de stora begagna sig av inför stvndande bataljer ända sen Alexander den Stvres dagar. Den funkar även perfekt för en skvibent som använder gåsfjäderpennan så som lans.
Angående frisyren så är även den stridsanpassad. Ronnie har precis strukit den ärligt talat ibland lätt funktionshindrande medeltida luggen ur ögonen. Inför små messyrer med fienden är det också bra att inte ha tvättat håret på ett tag, då stannar de ivägsvepta hårtestarna på sin plats. Det ger vår unge väpnare ett piggt och alert utseende, samtidigt som man är medveten om att han stvderat de stora mycket noga och därför är en kraft att räkna med i svåra tider av fjäderfäpest, kringstrykande våldsmän och de rena skillingtryck som hans arbetsgifvare gjort sig känd för att pvblicera.
Jag skulle också gärna slå ett slag för de frisyrer som anammats av junker Jan-Olov “Gossen” Andersson och Jens “Jeans” Peterson. Bägge ser ut att ha så väl alla pergamenten som dödahavsrullar på plats!

Caesar Colonii: Jag vill hewda att Sandahls lvgg är en mycket fin lvgg - modern, men inte samtida. Ett välkommet komplement till den protestantiske (tvi wale!) predikanten Runar och marknadshjonet Johan Norbergs mer klassiska väpnarfrisyrer (bakåtstrukna pager) eller den minst lika klassiska Nynningen/Gustav Vasa-frillan. Och minen! Exakt den där "ett ord till och jag drar mitt svärd"-minen som gjorde succé i hela Evropa under perioden mellan Västroms fall och Lvther.

Hildegard i Bingen: Riddar Ronnie har varit på "blind date" med en skön jungfru jag känner, både äldre och förståndigare än honom. De inmundigade mjöd på en "reklamfest". Hon tyckte att hans hår var "ungt och poppigt".

Lortsverige: Obekräftade källor gör gällande att även Ronnies längd är föredömligt
medeltida. Stämmer detta?

Caesar Colonii: Du menar att den skulle stämma med Johannes Nilssons berömda teori "när kristendomen infördes i Sverige så sjönk medellängden med 50 centimeter"?

Lortsverige: - Nej, folk blev långa på grund av en syfilisartad sjukdom från den nya wärlden. Det är min fasta övertygan. Är den sköna jungfrun fortfarande jungfru förresten? I så fall är jag helt klart redo att sluta upp bakom Ronnie på nästa fältslag.

Caesar Colonii: Eller skicka honom på en kurs i låsuppdyrkning!

Lortsverige: Nu talar du hädiskt och utan medeltida moral. Ska det verkligen vara min uppgift här i Gycklargruppen att påminna om hur illa vi tycker om sex … Och stora muhammedanska penisar!

Caesar Colonii: Men säxvellt vmgänge vnder korståg i mellanöstern och med muhammedanska gossar är jv en hederssak, bland annat inom tempelriddareorden!

Lortsverige: Ja, men då handlar det om förnedring, krigföring och rekreation. Det är ”de tre undantagen” som den helige Franciscus av Assisi talade om.

Hildegard i Bingen: Förresten, unge riddar Ronnie ser ju inte ut som någon sangviniker direkt. Blek som ett pergamentsblad. Man kan undra om han är flegmatisk eller melankolisk?

Caesar Colonii: Jag sätter betyget "melankoliker" på honom.

Lortsverige: Jag med. Det får mig att tänka på Peter Englunds blogg där han klargör skillnaden mellan den mer medeltida melankolin och den otäcka nutida och negativa depressionen.

Wife of Bath: Vänner! Jag känner mig kluven inför Ronnies märkligt snedkammade lvgg. Efter mycken fvnderande har jag kommit fram till två tänkbara alternativ:
1. Karln har ingen känsla för stil. Annars hade han klippt den kort och rak för länge sedan. Oanständigt och vulgaert!
2. Vår Ronnie har, som det anstår en riktig karl, tillbringat månader i fältslag för vårt kors och har därför inte haft tid och möjlighet att klippa sig. Att på dylikt sätt dra lvggen åt sidan är helt enkelt ett praktiskt sätt att få håret vr vägen så att han kan se ordentligt. Sunt.
Men med tanke på tanke på jackans och skjortelns märkliga halsringning lutar det dock åt det förra påståendet.

Bockstensmannen: Nä, det blir ingen vtdelning av The Harald Hårfager Memorial Trophy den här veckan heller. Trist. Men rättvist.

2 Comments:

Blogger Donnie Donut said...

Personligen tycker jag Ronnie Sandal ser ut som en Valdemar Atterdag, som just fått veta att han på grund av en defekt kompass råkat brandskatta Slite i stället för Visby. All denna blodsspillan över en sketen cementfabrik, etc.

10:21 PM  
Blogger Bockstensmannen said...

Javisst finns det likheter, men visst saknar man skägget en smula. Men det kanske växer ut på Ronnie. Han är trots allt väldigt ung. Så ung att han inte svängt förbi Pet Sovnds för att köpa skivor av The Band.

http://www.guteinfo.com/scripts/main.asp?id=1951

2:42 PM  

Post a Comment

<< Home