~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Wednesday, February 22, 2006

Till Fvörsfvar af Skråväsendet

I en utaf dagens nyhetsbulletiner kritiseras skråverksamheten av en viss rvättrvådig skvibent som annars ofta protesterat mot såväl orättvisor som nutida otyg som ketchup. Den här gången rider han dock bak och fram på en mycket liten åsna. Gycklargrvppen tar givetvis avstånd fvrån denna artikel. Som alla vet är ju skråväsendet en av de grvndvalar på vilket hela vår civilisation hvilar. Att förbjuda skrån att samlas är att försöka sparka undan den och tillåta okristliga fasoner i näringsidkarkretsar.
Att en så kallad kulturchef dessutom hväljer att kalla skråmästaren för "sektmästare" visar i sig på ännu en brist i att en uppenbarligen sekulariserad (!) kvinna (!!) tillåts råda över Kvltvrbevakningen i en av landets största tidskrifter. Vi minns hennes förföljelser av de fromma i Opus Dei med yttersta fasa. Spanska inkvisationen i all ära, men det där rörde sig ju om rent förtal!!!

Gycklargrvppen vill dock lämna en brasklapp och påpeka att levernet som bedrivits i den så kallade eliten verkar kätterskt. Man verkar ju ärligt talat nästan ha bedrivit rena frimurerifasoner. Dessutom finns det något osnyggt i just titeln Elit. Vi vet ju alla att man ödmjukt bör böja sitt huvud sitt huvud för Gud. Vi vill därför påminna Alexander Bard (ett så tilltalande trubadurnamn!) att han bör påminna sig om hur det gick när mänskligheten försökte bygga Babels torn. Åt helfvete, så gick det! Hade de bara knäböjt inför herran och stannat på marken hade vi alla fortfarande talat svenska och sluppit sitta i samtal med grötiga danskar.

Ändock: Man ska icke blanda ihop denna avart med skråväsendet. Det är inget fel i att samlas med yrkesmänniskor på… säg… Sjätte Tunnan eller Grå Gåsen i Gamla Stan för lite munter taffel (kanske rent av den personliga favoriten Rusige Ruriks tallrik).
Minns bara vem som har din lycka i dina händer.
Förutom Elit då.

2 Comments:

Anonymous michael A said...

Sannerligen!

1:06 PM  
Blogger Wife of Bath said...

Är det förresten inte dags snart för ett möte å yrkets wägnar på valfri vtskänkare i Gamla stan?

2:35 PM  

Post a Comment

<< Home