~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Friday, January 06, 2006

Bannbvllan: Betalkort

Det här med fika, som nvtidarna i dagens stockholm drönar bort sina liv med är ett djävulens otyg, om än vida överskattat jämfört med andra djävvlens otyg såsom otvkt, onani, blotning et cetera som faktiskt kan vara lite roligt. Idag har jag fikat innanför tvllarna och dels tvangs jag dricka avkok på torkade bönor som blandats vt med wälling och till det en förtorkad bit sötebröd. Alltsomallt svmma svmmarvm kostade det mig 47 penningar, vilket otroligt nog icke är en toppnotering för fikapriset i Holmiensis!

Och på tal om penningar - på vägen från Kaffestugan, som ägs av den mindre fvla men mer girige åldermannen från avsomnade mvsikgillet ABBA, föll min blick på ett plakat som bankerna i Sverige ställt vpp här och var i stan (se bifogad bild). Det svindlade för mina arma ögon. Det brände som kokande beckolja inne i hvvdet! Samhällets kreditwäsende vill alltså inte att vi männniskor i de fyra ständerna längre skall handla med penningar! Dock förspråkar de inte en återgång till byteshandeln, vtan — än märkligare — att vi skall ha små kort av blankt och lättwiktigt material som innehåller påhittade monetära wärden! När vi går till handlaren för att köpa gryn och rovor ska vi alltså, likt en charad, langa fram ett kort som vi säger att de ska dra ett penningbelopp från. Och på något wis, och här kan bara swartkonst vara inblandat, registreras penningabeloppet och affären/charaden är gjord. Vtan det sköna klingandet av slantar mot bordskivan.

Detta är lika minst galet som Johan Norbergs samhällsomstörtande feberfantasier om fri rörlighet för waror och tjänster! Men det är icke det värsta, för jag blev informerad av en bankträl att det KOSTAR ETT ANTAL OSYNLIGA PENNINGAR VARJE ÅR ATT FÅ INNEHA ETT SÅDANT PENNINGAKORT! Därmed betalar vi armar människor för att kvnna betala! Detta kan icke anses vara god affärssed någonstans i den kända världen. Men slvta icke läsa än, för det blir ännv mer oförskämt. Det är nämligen så att bankwäsendet med sina plakat på stan vill få oss penningabärare att betala med osynliga fantasipengar för att de icke längre orkar ombesörja säkra transporter av peningar som handlarna har i sina dagskassor. Dessa penningatransporter blir då och då byte för stråtrövare och därför vill de börja anävnda osynliga penningar och avskaffa klingande mynt av metall samt tryckta sedlar. De har helt enkelt gett vpp, och ge vpp är ingenting som kan anses vara god medeltida sed! Lathet och dålig stridsmoral är vad det handlar om — och det förväntar bankerna et cetera att vi vardagsmäniskor ur adelns, borgarnas, prästernas, böndernas och pöbelns ständer ska betala för när vi skaffar betalningskort med osynliga penningawärden på! Huvvaligen! Vet icke bankägarna och bvtiksinnehavarna att mängder av av dvgliga knektar går vtan arbete när det inte vankas korståg till det Heliga Landet eller Tavastehvs eller vanligt krig mot Nils Dackes bvrdvsa hejdukar? Tycker de att det är roligt att leka affär med luftpenningar? Och att betala för att kvnna betala, är det något slags postmodernism?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

En annan skrijftställares tankar om detta ämne:

http://www.bomben.com/smashing/?p=49

12:16 AM  

Post a Comment

<< Home