~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Tuesday, August 15, 2006

Medeltidsveckan = sellout

Jahapp. Så var det roliga är över. Medeltidsveckan i Visby har gått ner sig i rännstenen. Har tappat det där Wigan-Casino-Allnighter-A.D-1306-skimret som den en gång hade över sig. Det verkar inte bättre än allt vad medeltidssmädarna har sagt om medeltidsveckan trots allt kanske är sant när allt kommer omkring: att det är den veckan på året då alla de fvlaste vallfärdar till Gotland för att få "komma till"och inget mer än så. Hvrsomohelst. Vnder den gångna veckan har vi blivit informerade om att medeltidsveckobesökarna har gjort sig skyldiga till följande synder:

• Ätit vita bönor ur konservbvrk (vppfinns i slvtet av 1700-talet)

• Pratat i mobiltelefon (vppfinns i mitten av 1800-talet, strax innan fonografen, enligt Wikipedia)

• Idkat sms-vmgänge. I många fall med sedeslöst språk, smilies och vppmaningar till otvkt. Att de skriver sina liderliga meddelanden "knvlla lite?" med ett u i mitten av "knvlla" gör inte saken bättre. Snarare sjvfalt värre. (Sms-tjänsterna tas i brvk exakt samtidigt som skolaga förbjvds. Ser ni sambandet?)

• Betalat med sedlar (Beräknas tas i brvk i Kina inom ett par år, kommer till Evropa sent vnder renässansen)

• Betalat med kreditkort (som man även måste betala en avgift till banken för att använda!) (Ca 1900-tal)

- Haft skyddad sex — vtom häktenskapets hägn — vtan att bikta sig — vtan att ens fvndera på vad som komma ske på domedagens stora resvltaträkning! (Vi skyller på 1700-talslvdret Casanova som vppfinner en fårtarmarnas nytolkning på Onans paradigm vnder 1700-talet.)

Rena protestantfasonerna alltså. Här får ni en låt.

Andra bloggar om: , , ...

2 Comments:

Blogger dan s. said...

Ännu värre är att de munkar jag såg stryka omkring inte gjorde nånting för att protestera åt sakernas tillstånd. De verkade snarare ha en hand innanför kåpan idkandes självbefläckelse.

1:44 PM  
Blogger Caesar Colonii said...

En skandal wärre än kokapulwret i atleternas näsor!

9:17 PM  

Post a Comment

<< Home