~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Wednesday, August 09, 2006

I framtiden råder knivförbud

Senaste nytt från Dagens Nyheter:

Knivrazzia mot lajvare

Det är inte tillåtet att beväpna sig med spjut eller kniv när man går på krogen. Inte ens om man befinner sig på Gotland och deltar i medeltidsveckan. Natten till onsdagen beslagtog polisen flera vapen på en krog i centrala Visby.

Flera deltagare vid medeltidsveckan i Visby valde att ta med sig sina vapen när det var dags att gå ut på krogen och fira på tisdagskvällen, uppger Sveriges Radio Gotland.

Vid entrén fick de lämna ifrån sig sina vapen i en låda. Tanken var att det skulle få tillbaka vapnen när de gick hem. Men polisen ville annat.

Enligt polisen får enbart de som deltar i speciella arrangemang och som finns uppsatta på en lista hos polisen bära vapen. Att beväpna sig när man går på krogen är inte tillåtet.

Polisen beslagtog därför en rad vapen vid den aktuella krogen. Totalt handlar det om ett spjut, sju knivar, ett par sylar och pilar.


Giwetwis vpplews detta aw kroggästerna som ett öwergrepp från fogdarnas sida. Men det wisar också att krogägare måste lära aw kyrkan och bygga särskilda wapenhus där gästerna kan hänga aw sig rustningar och swärd. Garderobstwång är för det allmänna bästa!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home