~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Wednesday, August 02, 2006

Fvnken från det Rvnda Bordet!


Ack, haer är iagh i Stockholm och försmäktar. Biltvllarna monterades ner i natt, wilket war en stor hiärtesorghe. På gatorna är foolk lättklädda. Och öwerallte så pratas det om demokratiska wal som skall hållas i höst, stick i staew med allt feodelt wett. Medelthiden wärkar helt enkhelt wara annorstädes. Kanske i Malmö. Där nere berättas det att rvnt ett märkligt torghe, det mvstiga möllevångstorget, så släktfejdas och giycklas det så thet står haerliga till. Och där aer ikke iagh.

Tvr då att jag haer har en skiwa med medeltidsinspirerad Fvnk att lyssna på. Fvnken är ett slags vrkraft aw rythmus som inte alls har något med nya wärlden att göra. Twärtom är Fvnken mycket, mycket åldrad. Fvnken är med största säkerhet från then gamle wärlden. Och wiss Fvnk är direkt medeltida i sitt vttryck, som denna förtraeffligae låt aw brittiska lekarlaget The Rovndtable. Ladda hem gienast ock lyss!

The Rovndtable — Satvrday Gigve

Rvggigt swängigt, inte sant? Först är doch man en smvla förskräckt, ty det låter nästan modernt ... men så komma där ett krvmhorn, en basvn och kanskie en hypermodern spinett och alla bitar faller på plats i ett nästan diäwulusiskt stadigt groove. The Rouvndtable wahr ett mvsicgille som bestod aw The Early Music Consort of Londons mvsikanter David Munrow och Christopher Hogwood, tillsammans med ett gäng jassmvsicer som Don Lusher, Kenny Clare och Kenny Baker. Tillsammans skapade de mvsic och rytmvs stadig nog att fylla otaliga himmelssfärer med de skönaste af wibrationer. "crazy medieval funk from 1969", sade någon och wi håller med. Att bandnamnet sedan är en howsam bvgning till de ädla riddarna i Kvng Arthvrs how gör jv inte direkt saken sämre.

Andra bloggar om: , , , ...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home