~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Wednesday, March 15, 2006

Skandal: Forskare vill skända Heliga Birgitta

Nv är måttet rågat. Bägaren håller på att rinna över. Så här är det: forskare från Linköping har ansökt om att få kontrollera det cranium som tillhört thän Heliga Birgitta. De vsla forskarna tror nämligen att Birgitta kan ha haft någon form av hjärntumör och detta skulle kunna vara något som gjorde att Birgitta hade sina syner.
Ja. Ni läste rätt.
Vpplysningsmänniskor vill skända det finaste vi har, then helga Birgitta. De vill vanhelga en relik! Och detta för att finna ”bevis” på att Helga Birgitta skvlle hemsökas av hallvcinationer.
Så här skriver Walentin, en skändlig antikatolsk bloggare (som förhoppningsvis får snar påhälsning av inkvisitionen) om detta:
För mig som intresserad av religion som sak och som desssutom hyser ett enormt förakt mot den katolska kyrkan så är detta väldigt intressanta nyheter, för tänk om de verkligen hittar spår efter en hjärntumör.
Då skulle det ju faktiskt kunna vara så att Birgitta inte hade påhälsning av änglar och Jesus och andra. Dessutom vore det för mig ganska “kul” om det enda helgon vi har i Sverige enligt katolska kyrkan vore på snudd på bluff.
Sen finns det en annan sida av det hela, och det är ju det att forskningen går ut på att skriva av religionens mystik. Alltså att vetenskapen tagit över. Om detta har jag ingenting att säga.

Man baxnar.
Sen tänder man vårdkasen och samlar trvpperna för försvar av civilisationen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home