~: G Y C K L A R G R V P P E N :~

~ En nymedeltida livsstilsblogg för alla de fyra stånden ~ Oberoende feodal ~
~ gycklargruppen@gmail.com ~

Wednesday, October 12, 2005

Dagens kväde

Jahapp.
Ibland känns det inte så roligt. Fjärde korståget gick väl sådär. En ny sjukdom från nya världen har precis börjat sprida sig. Den heter Syffe och mjukar upp såväl cranium som sinne hos syndarna. Min broder Lortsverige meddelande nyss via kurir att han inte hade tid att äta middag med mig på värdshuset Grå gåsen. Och som lök på laxen har den unge skrivarmunken Björn af Kleen slutat blogga.
Läget är, som det heter, inte på topp.'



Tur då att man kan trösta sig med ett stycke musik som får alla de fyra stånden att släppa vad de har för händerna och lyssna storögt som om de använde sina öron för första gången. Musik så djävulusiskt bra att inkvisitionen har satt igång en utredning.

Fursaxa — Purple Fantasy

3 Comments:

Blogger Wife of Bath said...

Broder i gycklandets ädla konst! När det känns som om man befinner sig i Dantes helvetestratt är det tryggt att veta att det alltid går att finna tröst i konsten. Själv ska jag bevista Dafvid Lilje-Marcus släppfäst på självaste fredag. Det ryktas om välbryggd öl!

12:09 AM  
Blogger Caesar Colonii said...

Hear ye, hear ye, Wife of Bath! Konsten läker allaa sår. Som Andrus Lokko sa när han kom tillbaks från det senaste plundringståget i burgund: Det handlar om en nyfikenhet som aldrig får dö!

7:39 AM  
Blogger Lortsverige said...

Mitt förslag är att vi alla tre besöker Värdshuset Grå Gråsen redan på fredag. Tyvärr hade jag deadline på ett par korstågskrönikor i veckan, men nu börjar det lugna ner sig. Och ett stop mjöd vore mycket trefligt.

10:07 AM  

Post a Comment

<< Home